About Me

My photo
JB and MALACCA, JAsin, Malaysia
Friendship+Lurve+Happiness+ambition=ME Aiezack My name is mUhammad Aizat B.MOhd safian.Lahir kt melaka...Bedarah kacukan Melayu,Arabic dan Cina.Meminati hiburan dan teknologi.Extreme kepada bidang It dan Business.EX Diploma In culinary Art@KLMU and resume CBDS at KLMU bach of BUSINESS DEPT ESHIP.my destiny still far away... gembira bersama saya....bersahabat n menjadi teman saya di dalam blog ini.....
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Friday, September 25, 2009

PejaLanan HAri Raya KU....Aiezack life..part 1







Assalamualaikum..perjalanan hari raya ku..simple2 aja hehe..

Hari Bantai aq tolong mum aq buat psiapan tuk raya...then tolong kemas umh then sarungkan bantal..hehe n mcm2 lgi..

then tolong...uat kueh cornflek...chocolate..wow sedapnya.....hmm mum uat rendang,sambal goreng fav jawa...hahaha..my sis make kuah kacang...tahun nie raya pack skit coz cuti very the ciput.

1st hari raya kubangun awal pagi...tuk perform solat subuh..tp tido 3jam jew..coz tngok rncangan smpaikan salam aidilfitri.

then after solat subuh aq tertito plak.then my mum wokemeup...heheh then cepat2 mandi n breakfast..then apa lagi tyme tuk dressup...dgn sonkok,sampin nyer..msti gereks kan

after pi smbhyg raya aq trus blk umh then bmaafan2 dgn skluarga

then  apa lagi sesi melaram..ambik gmbr jew..heheh.Luqman pown posing habis sih dgn baju raya diew.....

then pi kubur keluarga..then raya kampung mum...then dad...


HAri raya Hari mulia...

Sempena hari raya nie...saya Muhammad AIzat B.MOhd sAFIan menyusun sepuluh jari,,,memohon ampun dan maaf sekiranya tekasar bahasa..selamat hari raya maaf zahir n batin..

Thursday, September 10, 2009

balik kampung....oooo balik kampung...

huhuu :( tiket x beli sih...aduih..aritu afiq give some help to buy a ticket..he ask me to buy a ticket to seremban..coz ticket to tampins was sold out..then i cant hears what he said /bcoz in the situation @pudu its crowded n too much noise..so i decide to cancle buying a ticket.when he came to pv..he said (aq beli tiket trun melaka)huhuhuhu aq sedih gila..hahahha coz xbper nk dgr apa yg diew ckpkan.so xdptlarr blk sama diew.so sad....

nk buat mcmna xder rezki kan.

then i decide going back to melaka with my brother,sis intan n mums n abah on 18hb.

mcmna yurps...dugaan bulan puasa nie..sabar jewlarr muhammad aizat oit..



Assignment marketing

pasal chp 3...relate mercedez benz....submit date on 7/10/2009

Week 1 Malay Cuisine Class






Week 1 Malay Cuisine Class,xsangka member kt kitchen tue sumanya ok2 bangat..sporting sih..heheh..dapt lak mmber baru.majoriti kelas malay cuisine is kaum hawa...lectrer best jgk chef black.

Minggu nie masak nasi bukhari n lauk2nya..

best dapat team dgn nasae,ilyas,weeloon,ika.

xsangka satu kelas dgn zalin,intan,famizah,ezura(kelas catering n kitchen)

put,remy,haris,emma n fika satu team....

Wednesday, September 9, 2009

Renungan bulan Puasa


Kita sebenarnya… Lebih gembira menyambut 1hb Januari daripada 1 Muharram.

Kita sebenarnya… Lebih tahu apa itu 14hb Februari daripada 12 Rabiulawal.

Kita sebenarnya… Lebih membesarkan hari Sabtu, Ahad daripada hari Jumaat...sedangkan kita tahu yang hari Jumaat merupakan penghulu segala hari..

Kita sebenarnya… Lebih Khusyuk mendengar lagu daripada mendengar Azan.

Kita sebenarnya… Lebih suka lepak, tidur, tengok TV daripada Sembahyang...sembahyang 5 minit dah rasa macam sejam dah..

Kita sebenarnya… Lebih tahu tentang artis pujaan kita daripada nama nabi-nabi kita...siapa yang x kenal dengan siti nurhaliza??sebut je..baby pn tau..huhu..kalau datuk k..lain la cerita..hehe

Kita sebenarnya… Lebih suka menyebut Hello! Hai! Bye! daripada Assalamualaikum...hm..betul2..

Kita sebenarnya… Lebih suka menyanyi daripada berwirid, bertahmid...sambil menyanyi kita berwirid..boleh??buka lagu nasyid..x pun lagu ketuhanan..opick jugak..huhu

Kita sebenarnya… Lebih suka memuji manusia daripada Tuhan (Allah) kita sendiri...Wanita terutamanya..hehe

Kita sebenarnya… Lebih suka membaca majalah hiburan daripada buku-buku agama.

Kita sebenarnya… Lebih suka pergi konsert, karaoke daripada ceramah agama.

Kita sebenarnya… Lebih suka mengumpat orang daripada mengingati kebaikan orang.



bila lif ni nak ok da??nasib baik tgkt 5..gunalah tangga sebaik2nya..huhu

Kita sebenarnya… Lebih suka mencarut apabila melatah daripada menyebut nama Allah..wtf??wtFish x pe..hehe

Kita sebenarnya… Lebih suka kemungkaran daripada berbuat kebaikkan.

Kita sebenarnya… Lebih bangga dgn kejahilan daripada bersyukur dengan keimanan.

Kita sebenarnya… Lebih suka bersekongkol dengan pemeritah yang melakukan kezaliman daripada pemerintah yang baik.

Kita sebenarnya… Lebih cintakan Duniawi daripada urusan Akhirat...STUDY lebih penting dari solat terawih??huhu


notakakiku : bulan puasa x sah kalau x makan kurma yusup tayub ni..hehe..sedapnye..sebab 2 semut suke..hehe...lagi satu..siapa ada idea nak buat video pasal tema merdeka tahun ni??tolong aku..buntu nak buat untuk assignment need kaunseling..arghhhh...


Renungan Hati Bulan Puasa

Bulan Puasa.......... Bulan yg begitu di nanti oleh kita umat Islam yg beragama. Tp ga tau knpa baru beberapa hari aja aku puasa serasa aku ga yakin klo aku sanggup menjalaninya dg pnuh seperti tahun2 sbelumnya. Bukan karena tak tahan Semoga kawan2 yg baca blog ku ini jga bs pnuh puasanya..
menahn lapar ataupun dahaga, tp ntahlah… Diri ini seakan tak kuat dg godaan yg ad di skitar. Mmg sh tjuan dr puasa itu sendiri adalh mnahan hawa nafsu, ntah itu makanan minuman ataupun hal yg lain.
Nmanya juga kaum hawa, liat yg bening dikit aj udh noleh,he3.. Tp harapanku sh semoga aj tahun ini aku bisa kya tahun kmaren2 yg Alhamdulillah bs Full. Amienn….Semoga kawan2 yg baca blog ku ini jga bs pnuh puasanya..
Makasih bwt yg udah meluangkan waktu untuk mampir.

Tuesday, September 8, 2009

nak beli hp nie...cam shiok jew..


huhu nie time for saving...

nak beli hp nie...cam shiok jew..


huhu nie time for saving...

bnyak bnda nk beli lorr....mcm2 bnda nk kena uat dgn duit skarang...so kena bjimat cermat untuk future

TIs Sem

sem nie kena ambik 2subjek faculty....Malay Cuisine and Catering system and operations.

OUtside(LAN)just taking Basic English 2 and Marketing

NEw sem....5th sem..NExt Gens..




this sem is my new teams&transformation...

ReMY,HariS,PuterA,EmmA,Baya N lala

AiZAt(me),NasaE,ILyAs,suFI,Weeloon

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Followers_members.....